המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 5 דקות
זמן בישול : 15 דקות
סה”כ זמן : 20 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
חומרים למתכון דש
- 500 גרם חזה הודו פרוס נקי משומן
- ½ כוס מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון-מרק עוף צח בסיסי)
- 1 כף קורנפלור
- 1/8 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- תרסיס שמן ירקות
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית עלי רוזמרין טרי קצוצים או ¼ כפית רוזמרין יבש
- 225 גרם פטריות שמפניון נקיות ופרוסות
- ¼ כוס בצל קצוץ או בצלצלי שלוט קצוצים
- רוזמרין טרי להגשה (לא חובה)
ערכים תזונתיים למתכון דש
- קלוריות - 169
- חלבון - 28 גרם
- פחמימות - 5 גרם
- כולסטרול - 67 מ"ג
- מלח - 137 מ"ג
- שומן - 4 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
- poly - 1 גרם
- mono - 1 גרם
אופן ההכנה של מתכון דש :
לשטוף את בשר הודו ולהניח בצד.
בקערה קטנה לערבב מים, קורנפלור ,מלח ופלפל.
לרסס מחבת גדולה בשמן. לחמם את התנור לחום בינוני -גבוה (190 מעלות)
להכניס ½ מכמות חזה ההודו למחבת חמה. לבשל 2 דקות מכל צד או עד שרך ומוכן לאכילה. להמשיך באותו אופן עם חזה ההודו שנותר. להוריד את המחבת מהאש,להוציא את ההודו ולשמור חם.
להוסיף חומץ ורוזמרין למחבת, לערבב על מנת לגרד את שאריות בשר ההודו מתחתית המחבת. להחזיר מחבת לאש ולהוסיף את הפטריות והבצל. לבשל כ-5 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות. להוסיף למחבת בעודה על האש את תערובת הקורנפלור ולערבב עד שהרוטב מסמיך 3-5 דקות. להגיש את הרוטב עם חזה ההודו.
אם רוצים, אפשר להגיש את המנה על מצע של רוזמרין.