כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

20 דקות |

זמן בישול:

1.25 - 1.5 שעות |

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

1 עד 1.5 ק"ג חלקי עוף ללא עור, נקיים משומן
4-6 תפוחי אדמה אדומים קטנים מקולפים וחצויים
4 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לגודל של כ- 2 ס"מ
1 דלורית קטנה קלופה מחולקת ל- 6 חלקים
1 בצל בינוני חתוך ל- 8 חלקים
1/4 כוס מים או 1/4 כוס מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון מספר 34)
1/4 כפית מלח (רצוי אפילו פחות)


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות.

לשטוף את העוף ולייבש. לסדר את העוף בתבנית מזכוכית בגודל 35x25x5.

לסדר את הירקות מסביב לעוף: תפוחי אדמה, גזר, דלורית ובצל.

לשפוך מים או מרק עוף צח בסיסי דל מלח, על העוף והירקות. לכסות היטב בנייר כסף ולאפות
1.25 – 1.5 שעות או עד שהעוף זהוב והירקות רכים ומוכנים לאכילה.

* הכינו את המנה העשירה הזו, כשאתם מעוניינים לבלות כמה שפחות זמן במטבח ותנו לה להתבשל בעודכם נחים ונהנים מן הניחוחות.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 433 נתרן: 307 מ"ג