כמות:
חומרים:
אופן ההכנה:
ערכים תזונתיים למנת הגשה:קלוריות: 433 נתרן: 307 מ"ג
4 מנות |
זמן הכנה:20 דקות |
זמן בישול: 1.25 - 1.5 שעות | מתאים לתפריט: כחול1 עד 1.5 ק"ג חלקי עוף ללא עור, נקיים משומן
4-6 תפוחי אדמה אדומים קטנים מקולפים וחצויים
4 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לגודל של כ- 2 ס"מ
1 דלורית קטנה קלופה מחולקת ל- 6 חלקים
1 בצל בינוני חתוך ל- 8 חלקים
1/4 כוס מים או 1/4 כוס מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון מספר 34)
1/4 כפית מלח (רצוי אפילו פחות)
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשטוף את העוף ולייבש. לסדר את העוף בתבנית מזכוכית בגודל 35x25x5.
לסדר את הירקות מסביב לעוף: תפוחי אדמה, גזר, דלורית ובצל.
לשפוך מים או מרק עוף צח בסיסי דל מלח, על העוף והירקות. לכסות היטב בנייר כסף ולאפות
1.25 – 1.5 שעות או עד שהעוף זהוב והירקות רכים ומוכנים לאכילה.
* הכינו את המנה העשירה הזו, כשאתם מעוניינים לבלות כמה שפחות זמן במטבח ותנו לה להתבשל בעודכם נחים ונהנים מן הניחוחות.
ערכים תזונתיים למנת הגשה: