המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
אחרי הביטול יתקבל 4 ליטר של מרק עוף טעים
מרק עוף צח אמיתי שהוכן בבית עשיר יותר בטעמו, דל הרבה יותר בתכולת הנתרן שבו ולכן שווה להשקיע בהכנתו.
ניתן להשמיט את העצמות בעת הכנתו אך הן בהחלט משבחות את טעמו.
ניתן להקפיא את המרק בכלי פלסטיק אטום לשימוש עתידי, או במתקן המיועד לקוביות קרח או בשקיות נילון אטומות, ובעת הצורך להוציא את הכמות הנחוצה. ניתן להפשיר במקרר או במיקרוגל.
חומרים למתכון דש
- תרסיס שמן ירקות
- 2 ק"ג עצמות עוף
- 1 כפית שמן קנולה או תירס או ירקות
- 1 גזר בינוני פרוס
- 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן והירוק) פרוסים
- 1 ענף סלרי בינוני כולל העלים חתוך
- 2 כוסות יין לבן יבש
- ½ 4 – 5 ליטר מים
- 6-8 ענפים של פטרוזליה טריה
- 3 ענפים של טימין טרי
- 8 גרגירי פלפל שחור
- 1 עלי דפנה
ערכים תזונתיים למתכון דש
- קלוריות - 10
- חלבון - 2 גרם
- פחמימות - 1 גרם
- כולסטרול - 0 מ"ג
- מלח - 25 מ"ג
- שומן - 0 גרם
- שומן רווי - 0 גרם
- poly - 0 גרם
- mono - 0 גרם
אופן ההכנה של מתכון דש :
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן תבנית גדולה בתרסיס השמן להניח את עצמות העוף בתוכה.להכניס לתנור לשעה אחת להשחמת העצמות. (אם ההעדפה היא למרק עוף יותר בהיר, יש לקצר את זמן ההשחמה ל 30-40 דקות).
בינתיים, לחמם סיר גדול על להבה בינונית -גבוהה. לשפוך את כפית השמן לתוכה ולבשל את הגזר,הכרישה ,הסלרי והבצל כ 5 דקות תוך ערבוב. לכסות את הסיר ולבשל עוד כ 10 דקות.
להוסיף את היין. להגביר להבה ולהביא לרתיחה. להמשיך לבשל עד שהיין מתאדה.
להוסיף את יתר המרכיבים כולל העצמות המושחמות. להביא לרתיחה על להבה גבוהה.
להנמיך את הלהבה, לערבב, לכסות ולבשל כ- 5 שעות.
בגמר הבישול לסנן את המרק ולזרוק את הירקות.
להכניס למקרר ל 8 שעות. להסיר מלמעלה את השומן שהצטבר.