כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

10 דקות |

זמן בישול:

כ- 20 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


מנה טעימה במיוחד שהפטריות בה משבחות ומעשירות את טעמה.

חומרים:

500 גרם חזה הודו פרוס נקי משומן
1/2 כוס מרק עוף צח בסיסי דל נתרן
(ראה מתכון מספר 34)
1 כף קורנפלור
1/8 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
תרסיס שמן ירקות
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית עלי רוזמרין טרי קצוצים או 1/4 כפית רוזמרין יבש
225 גרם פטריות שמפניון נקיות ופרוסות
1/4 כוס בצל קצוץ או בצלצלי שלוט קצוצים
רוזמרין טרי להגשה (לא חובה)


אופן ההכנה:

לשטוף את בשר ההודו ולהניח בצד. בקערה קטנה לערבב מים, קורנפלור, מלח ופלפל.
לרסס מחבת גדולה בשמן. לחמם את התנור לחום בינוני – גבוה (190 מעלות). להכניס חצי מכמות חזה ההודו למחבת חמה. לבשל 2 דקות מכל צד או עד שרך ומוכן לאכילה. להמשיך באותו אופן עם חזה ההודו שנותר. להוריד את המחבת מהאש, להוציא את ההודו ולשמור חם.

להוסיף חומץ ורוזמרין למחבת, לערבב על מנת לגרד את שאריות בשר ההודו מתחתית המחבת. להחזיר את המחבת לאש ולהוסיף את הפטריות והבצל. לבשל כ-5 דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות רכות. להוסיף למחבת בעודה על האש את תערובת הקורנפלור ולערבב עד שהרוטב מסמיך, כ- 3-5 דקות. להגיש את הרוטב עם חזה ההודו.

אם רוצים, אפשר להגיש את המנה על מצע של רוזמרין.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 169 נתרן: 137 מ"ג