המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 15 דקות
זמן בישול : 40 דקות
סה”כ זמן : 55 דקות
המתכון מתאים ל 6 מנות.
הערה:
פילאף יכול להיות עשוי מבורגול, חיטה או גריסים, אך לעיתים קרובות הכוונה לפילאף אורז.
מרכיבי הפילאף מגוונים: ניתן להכינו עם פירות יבשים ותבלינים מתוקים, אך אפשר גם עם ירקות ועשבי תיבול.
אופן ההכנה:
לחתוך את המישמש לרצועות דקות (בערך 1/3 כוס)
להמיס מרגרינה בסיר גדול. לטגן בצל, אורז, חוויג’, מלח, ופפריקה מתוקה כ-8 דקות.
להוסיף לסיר את מרק העוף הצח מופחת המלח, את הצימוקים, השקדים והמישמש ולהביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה לבינונית -נמוכה.
לכסות ולבשל עד שהנוזלים מתאדים כ-25 דקות.
להסיר מהאש ולהמתין 5 דקות. לערבב עם מזלג בעדינות. לקשט עם ענף הרוזמרין.
ניתן להשתמש בכוס אחת של אורז מלא במקום האורז הלבן. לטגן 1 פלפל ירוק עם האורז והבצל ולהוסיף 2 כפיות טימין טרי ו- כפית אחת רוזמרין טרי במקום החוויג’. להשתמש ב 1/3 כוס פקאנים קלויים שבורים לחתיכות קטנות במקום הצימוקים, השקדים והמישמש.
הערה:
קליית האגוזים והשקדים תעשה ללא שמן. אפשר לקלות בתנור או במחבת.
חומרים
- 12 חצאי מישמיש יבש
- 1 כף מרגרינה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כוס אורז יסמין או אורז פרסי
- ¼ כפית חוויג'
- מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ½ 2 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי)
- ½ כוס צימוקים זהובים
- 1/3 כוס שקדים קלויים (קלייה בתנור או במחבת ללא שמן)
- 1 עלה רוזמרין טרי לקישוט
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 250
- חלבון - 5 גרם
- פחמימות - 44
- מלח - 75 מ"ג
- שומן - 6 גרם
- שומן רווי - 1 גרם