המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 10 דקות
זמן בישול : 55 דקות
סה”כ זמן : שעה ו 5 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
חומרים
- ¼ כוס פטריות פורסיני או שיטאקי יבשות
- ¼ כוס מים חמים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (כ425 גרם)
- 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 כפית טרגון
- מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
- 2 כוסות מים
- ½ כוס עדשים שנשטפו במים קרים
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 180
- חלבון - 11 גרם
- פחמימות - 28
- מלח - 50 מ"ג
- שומן - 4 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
אופן ההכנה:
להשרות את הפטריות היבשות, בקערה עם מים חמים, למשך 20 דקות עד שהן מתרככות.
לסנן את הפטריות מהמים לשמור על הנוזלים בצד להמשך ההכנה. לקצוץ את הפטריות (חיתוך גס).
בינתיים, בסיר גדול לחמם את השמן על להבה בינונית. להוסיף את הבצל והשום. לערבב מדי פעם עד שהבצל מזהיב כ- 7 דקות.
להוסיף לסיר את הפטריות, את נוזלי הפטריות, העגבניות על נוזליהן, ג’ינג’ר, טרגון, מלח, ואת המים. להוסיף את העדשים ולהביא לרתיחה. להנמיך להבה, לכסות את הסיר ולבשל עד שהעדשים רכות כ 30 דקות. ( ניתן להכין את המרק מראש, ולקראת הארוחה לחמם אותו. אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף כמה כפות מים על מנת לדללו)
גיוונים
ניתן להכין את המרק עם עדשים כתומות , אפונה ירוקה או חומה באותו אופן המתואר במתכון.
לטעם משובח אפילו יותר ניתן להחליף את המים במרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי).