המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 15 דקות
זמן בישול : 40 דקות
סה”כ זמן : 55 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
חומרים
- 1 קופסת חומוס (420 גרם) ללא הנוזלים
- 1 בצל קצוץ גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי)
- 275 גרם אספרגוס נקיים וחתוכים (כ 3 ס"מ כל חתיכה)
- 1 כוס אורז או פסטה אחרת שמתאימה למרק
- מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי כמה שפחות מלח)
- רצועות דקות של קליפת לימון, מלימון אחד (לקישוט)
- 2 כפות פטרוזליה טריה קצוצה (לקישוט)
- 1 לימון חתוך לפלחים (להגשה)
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 470
- חלבון - 22 גרם
- פחמימות - 87
- מלח - 90 מ"ג
- שומן - 4 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
אופן ההכנה:
להכניס לסיר את הבצל, השום, ומרק העוף הצח דל הנתרן ולהביא לרתיחה. להנמיך להבה ולבשל עד שהבצל רך מאוד, וגרגירי החומוס מתפרקים, כ 20 דקות.
להוציא כ 1/3 מהמרק ולטחון בבלנדר עד שתערובת החומוס חלקה. להחזיר לתוך המרק את מחית החומוס. להגביר להבה ולבשל את המרק כך שיבעבע (אך לא ירתח). להוסיף את האספרגוס, לכסות את הסיר ולבשל עד שהאספרגוס רך, כ 5-6 דקות.
בינתיים, לבשל את האורזו, או כל פסטה אחרת שמתאימה למרק, לפי ההוראות שעל האריזה, לדרגת אלדנטה (כך שהפסטה לא תהייה רכה מדי) .לסנן נוזלים ולהוסיף את הפסטה לסיר המרק. לתבל לפי הצורך.
לקישוט: לערבב יחד את הלימון ואת הפטרוזליה. לשים מעל לכל צלוחית מרק כפית מתערובת הלימון-פטרוזליה ולהגיש מיד. להציע לסועדים פלחי לימון, כך שהמיץ מהם ישמש לתיבול נוסף.