Search
Close this search box.

דיאטת דש

דג סול בגריל

מתכון דג סול בגריל דיאטת דש

דג סול בגריל

המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה ובישול :  30 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.

ניתן לגוון עם דג הליבוט ובמקום עלי התרד להגיש עם פרחי ברוקולי מאודים ומחית תפוחי אדמה * (ראה מתכון- מחית תפוחי אדמה מוקרמת)
הטעם המעודן של דג הסול מורגש היטב במנה זו. תפוחי האדמה בשילוב עם ענף הנענע ועלי התרד משווים לה מראה חגיגי במיוחד.

חומרים

ערכים תזונתיים

אופן ההכנה:

לחמם את הגריל בתנור על חום גבוה. לצפות את התבנית המיועדת לגריל בנייר כסף ולהניח את פרוסות הדג עליה.

להכניס את תפוחי האדמה לסיר. לכסות במים רותחים להוסיף את ענף הנענע. לבשל עד שתפוחי האדמה רכים, כ 15 דקות.

בינתיים, להמיס את החמאה בסיר. להוסיף לסיר את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון המגורדת.לתבל במלח (כמה שפחות) ובפלפל. למרוח את הדג בחמאת הלימון ולהכניס לתנור לכ 5-6 דקות.

להפוך את הדג על צידו השני בזהירות, ולמרוח שוב את חמאת הלימון. להכניס לתנור ל 5-6 דקות נוספות.

בזמן שהדג מתבשל לאדות קלות את התרד 2-3 דקות. לתבל במלח (כמה שפחות), פלפל ובאגוז המוסקט.

לסנן את תפוחי האדמה, לסדר בצלחת הגשה לפזר מעליהם פלפל שחור בכמות נדיבה לערבב קלות ולקשט עם ענף הנענע. לסדר את הדג על צלחת הגשה ולשפוך מעליו את הרוטב שהצטבר בתבנית. להוסיף פלחי לימון ולהגיש עם התרד.

אולי יעניין אותך גם

לחץ כאן ונדבר :)
אנחנו כאן , דבר איתנו :)
דיאטת דש
היי! 👋
נעים להכיר, נמשיך לשוחח בוואטסאפ ?