המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 10 דקות
זמן בישול : 10 דקות
סה”כ זמן : 20 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
הערה:
מנה שאינה מביישת ארועים מיוחדים.
התבשיל מתאים לסוגי פסטה שונים -פסטת צדפות, פנה ועוד.
מזון מאודה הוא המזון הבריא ביותר בהתייחס למחלות לב.
מנה זו נטולת שמן לחלוטין ומבוססת רק על ניחוחות הג’ינג’ר והפטרוזליה ולכן היא מאפשרת שימוש במעט שמן סומסום.
חומרים
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כפית לימון מגורד
- ¼ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 4 חתיכות פילה אמנון, הליבוט או דג סול (כ 140 גרם כל חתיכה)
- מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
- ½ 2 כפיות שמן סומסום
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 170
- חלבון - 27 גרם
- פחמימות - 3 גרם
- מלח - 12 מ"ג
- שומן - 5 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
אופן ההכנה:
בקערה קטנה לערבב גינגר, שום, קליפת לימון ו – 1/4 כוס פטרוזיליה.
להניח את פילה הדג על משטח עבודה כך שהצד עם העור פונה כלפי מעלה. לפזר מעל את תערובת הפטרוזיליה ולהמליח קלות. לקפל את הפילה לחצי.להתיז מעט שמן סומסום על הדג המקופל. להניח את הדג על מגש חסין אש.
להניח על מחבת גדולה רשת אפיה. לשים מעט מים במחבת. להביא את המים לרתיחה ולהנמיך את הלהבה. בזהירות להניח על הרשת את המגש חסין האש עם הדג. לכסות. ולאדות את הדג כ 5 דקות או עד שמוכן. בעזרת כף מחורצת, להוציא את הדג בעדינות לצלחת. לכסות ולשמור חם.
להכנת הרוטב: לשפוך את נוזלי הדג שהצטברו בתהליך האידוי לסיר קטן. להוסיף את הלימון והמים ולהביא לרתיחה. לערבב פנימה את תערובת קמח התירס, לערבב היטב במשך כדקה או עד שהרוטב מסמיך. להוסיף פנימה את הפטרוזליה. להגיש לשולחן את הרוטב בצלוחית.