כחול
כמות:

8 מנות |

זמן הכנה:

כ- 15 דקות (לא כולל השריית השעועית) |

זמן בישול:

כשעה וחצי |

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

500 גרם שעועית לבנה בובס (סוגת)
4 כפות רסק עגבניות
כפית גדושה (5 גרם) פפריקה מתוקה
כפית שטוחה (2 גרם) פלפל שחור
קורט (2 גרם) מלח שולחן
2 קוביות פטרוזיליה קצוצה (דורות)
2 קוביות בזיליקום קצוץ (דורות)
כפית שטוחה סוכר לבן
3 כפות שמן קנולה
6 כוסות מים (סה"כ 1800 מ"ל)
2 בצלים בינוניים קצוצים


אופן ההכנה:

לשטוף את השעועית ולהשרות במים למשך לילה.
לסנן את השעועית מהמים, לשים בסיר, למלא במים ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתיחה להמשיך ולבשל רבע שעה, לסנן ולשטוף פעם נוספת .

לטגן בשמן את הבצל הקצוץ.

להוסיף לסיר את השעועית השטופה, 6 כוסות מים רותחים, רסק עגבניות, פלפל שחור, פפריקה, סוכר, בזיליקום ופטרוזיליה ולבשל כשעה.

במידת הצורך להוסיף עוד מים, להוסיף את המלח ולהמשיך לבשל כרבע שעה נוספת .


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 110 נתרן: 113 מ"ג