כמות:
חומרים:
אופן ההכנה:
ערכים תזונתיים למנת הגשה:קלוריות: 110 נתרן: 113 מ"ג
8 מנות |
זמן הכנה:כ- 15 דקות (לא כולל השריית השעועית) |
זמן בישול: כשעה וחצי | מתאים לתפריט: כחול500 גרם שעועית לבנה בובס (סוגת)
4 כפות רסק עגבניות
כפית גדושה (5 גרם) פפריקה מתוקה
כפית שטוחה (2 גרם) פלפל שחור
קורט (2 גרם) מלח שולחן
2 קוביות פטרוזיליה קצוצה (דורות)
2 קוביות בזיליקום קצוץ (דורות)
כפית שטוחה סוכר לבן
3 כפות שמן קנולה
6 כוסות מים (סה"כ 1800 מ"ל)
2 בצלים בינוניים קצוצים
אופן ההכנה:
לשטוף את השעועית ולהשרות במים למשך לילה.
לסנן את השעועית מהמים, לשים בסיר, למלא במים ולהביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה להמשיך ולבשל רבע שעה, לסנן ולשטוף פעם נוספת .
לטגן בשמן את הבצל הקצוץ.
להוסיף לסיר את השעועית השטופה, 6 כוסות מים רותחים, רסק עגבניות, פלפל שחור, פפריקה, סוכר, בזיליקום ופטרוזיליה ולבשל כשעה.
במידת הצורך להוסיף עוד מים, להוסיף את המלח ולהמשיך לבשל כרבע שעה נוספת .
ערכים תזונתיים למנת הגשה: