כחול
כמות:

8 מנות |

זמן הכנה:

כ- 40 דקות (כולל 30 דקות השריית העדשים) |

זמן בישול:

כ- 45 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

כוס אורז בסמטי
כוס עדשים שחורות
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 כוסות מים
2 כפות שמן קנולה
קורט מלח (2 גרם)
כפית פלפל שטוחה
כפית כמון שטוחה
4 שיני שום כתושות


אופן ההכנה:

לשטוף את העדשים במים ולהשרות חצי שעה לפחות. לחמם 2 כפות שמן במחבת, לטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף את השום והכמון ולטגן 2 דקות נוספות על אש קטנה.
להרתיח את המים עם המלח והפלפל. להוסיף את העדשים ולהרתיח כרבע שעה. להוסיף את האורז ולהביא לרתיחה נוספת .להמשיך לבשל על אש קטנה במשך חצי שעה נוספת .להוריד מהאש
ולערבב את תערובת הבצל והשום שטוגנו בתחילה.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 172 נתרן: 104 מ"ג