10 עובדות מעניינות וחשובות על נוזל החיים:
- כשאנחנו מאבדים 1% נוזלים מהגוף מתחילה תחושת הצמאון. המסקנה:אל תחכו לתחושת הצמא כדי לשתות! היא מגיעה כאיתות לכך שתהליך ההתיייבשות החל.
- אדם מסוגל לשרוד 10 ימים ללא שתיית מים.
- הכליות מסננות 190 ליטר מים ביום (189 מתוכם חוזרים בחזרה לגוף, ליטר נזרק ונשפך לשתן).
- אחוז המים בגופינו משתנה עם הגיל, אצל תינוקות מהוים המים כ-80%-70% ממשקל גופם, לעומת זאת אצל קשישים מהווה כמות המים 40% עד 50% ממשקלם. המוח מכיל 85% מים.
- כתינוקות,אנו יונקים חלב אם ומקבלים שתייה ומזון מאותו המקור.כאשר אנחנו מתחילים לאכול מזון מוצק, מנגנון הרעב והצמא מתפצלים, אולם ההבדל בינהם משתבש. אנו ממשיכים לאכול, גם אם אנחנו צמאים. שימו לב שהמנגנונים דומים ושתו לפני שאתם פונים לאכילה נוספת.
- צריכה מספקת של פירות וירקות באופן יום-יומי תגביר את כמות המים הנצרכת. לדוגמא,העגבנייה מכילה כ-97% מים.
- מים יכולים לשפר את קצב חילוף החומרים בגוף. אפילו התייבשות קלה יכולה להוריד את המטבוליזם של האדם עד 3%. בשנת 2011 חוקרים מהמרכז הרפואי הדסה בירושלים פרסמו מחקרבמסגרתו ילדים בעלי עודף משקל התבקשו לשתות מים קרים. מספר דקות לאחר ששתו נצפתה עלייה בקצב חילוף החומרים של הגוף, אשר הגיע לשיאו כעבור שעה והיה מוגבר ב-25% מהערך ההתחלתי.
- מים עשויים למנוע כאבי גב. הדיסקים שבין חוליות עמוד השדרה עשויים בעיקר ממים. אם יש בגוף מחסור במים עלולים הדיסקים להתכווץ והמרווח בין החוליות יקטן. מחקרים מראים כי 8-10 כוסות מים ביום יכולות להקל באופן משמעותי על כאבי פרקים וגב אצל עד כ-80% מהסובלים.
- במהלך הלילה אנו מאבדים מים. כדאי להתחיל את היום בשתיית שתי כוסות מים, זוהי כמות הנוזלים שאנחנו מאבדים בזמן השינ בממוצע.
- מים מינרלים – חשוב לשים לב לתאריך התפוגה ותנאי אחסונם על מנת להתגבר על חיידקים שעלולים להיווצר במקרים שבהם עמדו זמן ממושך ושלא בתנאי אחסון נאותים.