המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 5 דקות
זמן בישול : 12 דקות
סה”כ זמן : 17דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
נגיעות חומץ התפוחים והשמיר בתוספת שלישיית הירקות מוסיפים הדר למנה זו.
חומרים למתכון דש
- 1 כף מרגרינה קלה ללא מלח
- 1 כף מים
- 250 גרם שעועית ירוקה מהקפואים
- 1 ענף סלרי חתוך לחתיכות קטנות
- ¼ כוס בצל קצוץ דק
- 2 כפות פלפל אדום קצוץ
- 1 כף חומץ תפוחים
- ¼ שמיר יבש
- פלפל לפי הטעם
ערכים תזונתיים למתכון דש
- קלוריות - 41
- חלבון -1 גרם
- פחמימות - 6 גרם
- כולסטרול - 0 מ"ג
- מלח - 29 מ"ג
- שומן - 1.5 גרם
- שומן רווי - 0.5 גרם
- poly - 0.5 גרם
- mono - 0.5 גרם
אופן ההכנה של מתכון דש
להמיס מרגרינה במחבת בינוני (להזיז את המחבת כך שהמרגרינה תכסה את כל כולה)
להוסיף את השעועית. לבשל 1-2 דקות תוך כדי הפרדתה על ידי מזלג. להנמיך את האש ולכסות. לבשל 5-6 דקות עד שהשעועית רכה (יש להקפיד על מידת העשיה של השעועית כך שלא תהייה רכה מדי, אלא עדיין תהייה פריכה). להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב היטב. גם הסלרי והבצל צריכים להשאר פריכים.