המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 20 דקות
זמן בישול : 60-90 דקות
סה”כ זמן : 80-110 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
חומרים למתכון דש
- 1 עד ½ 1 ק"ג חלקי עוף ללא עור, נקיים משומן
- 4-6 תפוחי אדמה אדומים קטנים מקולפים וחצויים
- 4 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לגודל של כ 2 ס"מ
- 1 דלורית קטנה קלופה מחולקת ל כ- 6 חלקים
- 1 בצל בינוני חתוך ל 8 חלקים
- ¼ כוס מים או ¼ כוס מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי)
- ¼ כפית מלח (רצוי אפילו פחות)
ערכים תזונתיים למתכון דש
- קלוריות - 433
- חלבון - 40 גרם
- פחמימות - 49 גרם
- כולסטרול - 102 מ"ג
- מלח - 307 מ"ג
- שומן - 9 גרם
- שומן רווי - 3 גרם
- poly - 2 גרם
- mono - 2 גרם
אופן ההכנה של מתכון דש :
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשטוף עוף ולייבש. לסדר את העוף בתבנית מזכוכית בגודל 35x 25x 5
לסדר את הירקות מסביב לעוף: תפוחי אדמה, גזר, דלורית ובצל.
לשפוך מים או מרק עוף צח בסיסי דל מלח, על העוף והירקות. לכסות היטב בנייר כסף ולאפות ¼ 1 – ½ 1 שעות או עד שהעוף זהוב והירקות רכים ומוכנים לאכילה.