המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 20 דקות
זמן בישול : 60 דקות
סה”כ זמן : שעה ו 20 דקות
המתכון מתאים ל 6 מנות.
חומרים
- כ 330 גרם בשר בקר דל שומן חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ
- 3 בצלים בינוניים קצוצים גס
- 280 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
- 3 גזרים גדולים פרוסים לטבעות
- ½ כוס גריסי פנינה
- 7 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי)
- 1 כוס ייו אדום יבש, או מיץ עגבניות ללא נתרן (ללא מלח), או 4-3 עגבניות מגורדות (על פומפיה)
- מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כוס אפונה ירוקה מהקפואים
- 1 כפית מיץ לימון טרי
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 270
- חלבון - 26 גרם
- פחמימות - 28 גרם
- מלח - 170 מ"ג
- שומן - 4 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
אופן ההכנה:
לשמן סיר גדול בתרסיס שמן ולחמם על להבה בינונית – גבוהה (עד שחם אך לא מעלה עשן)
לטגן את הבקר עד להשחמה כ 5 דקות. להוציא את הבקר מהסיר ולהניח על שכבה כפולה של נייר סופג על מנת לספוג את הנוזלים.
להכניס לסיר את הבצל והפטריות, ולאדות בנוזלים שהצטברו בסיר בעת טיגון הבשר, עד שהבצל זהוב, כ-7 דקות. להחזיר את הבקר לסיר. לערבב פנימה גם את הגזר, הגריסים, מרק העוף הצח דל הנתרן, היין, המלח, והפלפל.לכסות ולהביא לרתיחה.
להנמיך להבה לחום בינוני-גבוה. לבשל עם מכסה פתוח חלקית עד שהבקר והגריסים רכים,
כ 45 דקות. לערבב את האפונה הירוקה פנימה ולבשל לא מכוסה עד שמוכן, כ 5 דקות.
להוריד מהגז ולערבב פנימה את מיץ הלימון.
גיוונים
ניתן להחליף את ½ כוס הגריסים בכוס אחת אורז מלא (אורז חום). את קוביות הבקר ניתן להחליף באותה כמות של קוביות כרעי עוף ללא עור ונקי משומן.