דש במקום העבודה
יותר ויותר חברות הגיעו להבנה כי הדאגה לבריאותם של עובדיהם מגבירה את התפוקה, משפרת את מצב הרוח ומעלה את המוטיבציה.
מחקר שנערך ע”י אוניברסיטת טפטס ‘Tufts’ והתפרסם לאחרונה, מצא כי עובדים שהשלימו תוכנית הרזיה וייעוץ התנהגותי (לתזונה) במקום העבודה, השילו בממוצע 8 ק”ג ממשקלם תוך 6 חודשים.
העובדים שנטלו חלק במחקר נפגשו פעם אחת בשבוע, בזמן הפסקת האוכל, לקבוצת תמיכה והרזיה בהנחיית מומחה.
הפגישות התמקדו באסטרטגיות לתכנון הארוחות וגודל המנות, שליטה ברעב, והפגת מתחים ולחצים.
בנוסף לירידה במשקל שיפרו המשתתפים את מדדי הבריאות הכלליים כגון בריאות לב-ריאה, ירידה בלחץ הדם, הורדת רמות כולסטרול וגלוקוזה והקטנת הסיכון לסוכרת.
“מקום העבודה הוא מקום אידאלי לקבוצות הרזיה” מסביר סיי קרופה, מדען במעבדות המטבוליזם שבאוניברסיטה.
” קולגות במקום העבודה פיתחו מערכות יחסים הגורמות לסביבת תמיכה אוהדת ורמת נוחות גבוהה. כמובן שהעובדה שהקבוצה מתנהלת במקום העבודה ואינה דורשת הקצאת זמן בערב תורמת רבות להצלחה “


