המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 20-25 דקות
זמן בישול : 25-30 דקות
סה”כ זמן : 35-40 דקות
המתכון מתאים ל 8 מנות.
מנה מיוחדת זו ניתנת להכנה מוקדמת וכל שנותר הוא לאפות אותה ממש לפני הארוחה.
חומרים למתכון דש
- תרסיס שמן ירקות
- 800 גרם ברוקולי טרי
- 2 כפות מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון בעמוד….)
- ½ כוס יין לבן יבש
- 1 כף פטרוזליה קצוצה דק
- מעט מאוד מלח
חומרים לרוטב
- 2 כפות מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון בעמוד….)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- ½ פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
- ¼ כוס קמח
- 1 כוס חלב 0% שומן, או 1 כוס מים
- 2 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון בעמוד….)
- ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- 1 כף בזיליקום טרי חתוך דק או 1 כפית בזיליקום יבש
- ¼ כפית מלח (רצוי אפילו פחות)
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1/8 כפית פלפל לבן
- 1 כוס קרוטונים לא מתובלים
- 2 כפות אגוזי מלך קלויים במחבת או בתנור ללא שמן, שבורים לחתיכות קטנות.
ערכים תזונתיים למתכון דש
- קלוריות - 110
- חלבון - 7 גרם
- פחמימות - 16 גרם
- כולסטרול - 5 מ"ג
- מלח - 194 מ"ג
- שומן - 3 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
- poly -1 גרם
- mono -0.5 גרם
אופן ההכנה של מתכון דש :
לשמן קלות בתרסיס השמן תבנית בגודל 35x 25x 5.
לקלף את גבעולי הברוקולי שנראים קשים.לחתוך לחתיכות של כ 10 ס”מ. לאדות כ 4 דקות. לסדר את הברוקולי בתבנית בשתי שורות ולהניח בצד.
לחמם במחבת בגודל בינוני, על להבה בינונית -גבוהה, 2 כפות מרק עוף. להוסיף בצל, פלפל אדום ולבשל 2-3 דקות עד שהבצל רך.
לערבב בקערית קטנה את החלב/מים והקמח. לשפוך את תערובת החלב/מים ועוד 2 כוסות ממרק העוף לתערובת הבצל שבמחבת. להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך. לשפוך מעל הברוקולי שבתבנית.
בקערה קטנה לערבב את הקרוטונים ואגוזי המלך ולפזר מעל הברוקולי והרוטב.
לאפות 20-25 דקות או עד שהרוטב מבעבע והברוקולי במידת העשיה הרצויה.