המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 5 דקות
זמן בישול : 15 דקות
סה”כ זמן : 20 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
חומרים למתכון דש
- 2 כפות מרגרינה דלת קלוריות
- ½ כוס בצלצלי שלוט או בצל סגול קצוץ דק
- 500 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
- ½ כוס יין לבן יבש
- 1 כף פטרוזליה קצוצה דק
- מעט מאוד מלח
ערכים תזונתיים למתכון דש
- קלוריות - 88
- חלבון - 4 גרם
- פחמימות - 9 גרם
- כולסטרול - 0מ"ג
- מלח - 46 מ"ג
- שומן - 4 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
- poly - 0.5 גרם
- mono - 1.5 גרם
אופן ההכנה של מתכון דש :
במחבת טפלון להמיס מרגרינה על להבה בינונית (להזיז את המחבת כך שהמרגרינה תכסה את כל כולה) לטגן את הבצל תוך ערבוב מתמיד, במשך כמה דקות עד שמזהיב.
להוסיף את בפטריות והיין. להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל מכוסה כ 7-9 דקות. להגביר את הלהבה ולבשל לא מכוסה 5-6 דקות או עד שהנוזלים מתאדים.
להגשה, לערבב את הפטרוזליה ואת הפלפל ולזרות מעל התבשיל.
ניתן להגיש כתוספת או מעל בשר.