המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 10 דקות
זמן בישול : 15-20 דקות
סה”כ זמן : 25-30 דקות
חומרים
- עד1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
- ½ כוס חלב 1%
- 2 כפיות חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם (כמה שפחות מלח)
- 3 כפות תבלינים טריים קצוצים כדוגמת פטרוזליה,שמיר ועירית (מומלץ במיוחד, השילוב של פטרוזילה ועירית).
אופן ההכנה:
להכניס את תפוחי האדמה לסיר גדול לכסות במים. להביא לרתיחה. להנמיך להבה ולבשל 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים. לסנן את הנוזלים. למעוך את תפוחי האדמה למחית חלקה. להקציף לתוך המחית את ½ כוס החלב ואת החמאה. להוסיף למחית תבלינים טריים ולערבב היטב.