המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 10 דקות
זמן בישול : 50 דקות
סה”כ זמן : 60 דקות
המתכון מתאים ל 8 מנות.
חומרים
- 1 כף מרגרינה דלת קלוריות
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 ענפי סלרי בינוניים קצוצים דק
- 2 כוסות אורז מלא (חום) לא מבושל
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי)
- 2/3 כוס צימוקים זהובים
- 1-2 כפות קליפת תפוז בינוני מגורדת
- 2 תפוזים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1/8 כפית אבקת ציפורן
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 248
- חלבון - 5 גרם
- פחמימות - 54 גרם
- כולסטרול - 0 מ"ג
- מלח - 35 מ"ג
- שומן - 2 גרם
- שומן רווי - 0.5 גרם
- poly - 0.5 גרם
- mono - 1 גרם
אופן ההכנה:
להמיס מרגרינה בסיר, על להבה גבוהה-בינונית. להוסיף את הבצל והסלרי ולטגן כ 3 דקות.
להוסיף את האורז ולטגן כ 2 דקות.
להוסיף את המים, מרק העוף הצח דל מלח, הצימוקים, וקליפת התפוז המגורדת. להביא לרתיחה. לערבב,להנמיך להבה ,לכסות את הסיר. לבשל 40 – 45 דקות.
כשהאורז מוכן, לערבב את קוביות התפוז ואת הציפורן.