ספגטי בולונז סויה (3 מנות)
רכיבים:
250 גרם ספגטי (מומלץ מקמח מלא)
2/3 כוס שבבי סויה
1 כוס מים רותחים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתוש
1 גזר מגורד
100 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות
2 כפות בזיליקום/אורגנו יבש או צרור קטן טרי
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
קורט מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומסננים.
- קוצצים את הבצל והשום, ומגרדים את הגזר. מטגנים את הבצל 4 דקות, מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים עוד דקה או שתיים.
- קוצצים את העגבניות, מוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות, מוסיפים את התבלינים למחבת ומערבבים חצי דקה.
- מוסיפים את שבבי הסויה, רסק העגבניות וכוס מים רותחים ומערבבים עוד מספר דקות עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים מהרוטב על כל צלחת ספגטי.
ערך תזונתי למנה: 478 קלוריות, 294 מ”ג נתרן, 3 מנות דגן, 2 מנות ירק, 2.2 מנות אגוזים וקטניות, 0.6 מנות שומן, 0.3 מנות ממתקים.
במיה ורוטב עגבניות (2 מנות)
רכיבים:
400 גרם במיה קפואה (שקית סנפרוסט)
2 עגבניות גדולות
3 כפות רסק עגבניות
4 כפיות שום כתוש
1 כף אורגנו
1 כפית פפריקה מתוקה
0.5 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1.מרוקנים את תוכן שקית הבמיה לסיר מים רותחים.
2.לרוטב: מרסקים את העגבניות במעבד מזון או בפומפייה, ומערבבים עם שאר חומרי הרוטב.
3.מוסיפים את הרוטב לבמיה, מערבבים ומחממים במשך 5 דקות נוספות.
ערכים תזונתיים למנה: 185 קלוריות, 896 מ”ג נתרן, 8 מנות ירק
חביתת חומוס
רכיבים:
1/4 כוס קמח חומוס או קמח עדשים
1/2-2/3 כוס מים
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס פטריות
1 כפית שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור ותבלינים אחרים לפי הטעם
הוראות הכנה:
1.מחממים מעט את השמן זית לטיגון.
2.מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
3.מוסיפים את הקמח, המים והפטריות.
4.מקררים ומגישים.
ערך תזונתי: 269 קלוריות, 31.5 מ”ג נתרן, 1 מנות קטניות ואגוזים, 1.5 מנות ירק, 1 מנות שומן.
קציצות עדשים
מרכיבים:
1 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים מספר שעות
1/2 כוס שיבולת שועל
1 בצל
3 שיני שום
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
3 כפות טחינה גולמית
4 כפות מים
1/2 כפית מלח (או 3 כפות רוטב סויה דלת נתרן)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1.טוחנים במעבד מזון (או בבלנדר מוט) את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2.יוצרים מהתערובת 6 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
3.אופים על גבי נייר אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני של 180 מעלות.
ערכים לקציצה: 194 קלוריות, 215 מ”ג נתרן.
כדורי פלאפל דיאטטיים
כמות: 45 כדורים קטנים
מרכיבים:
1 כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים, לאחר שהושרו 12-24 שעות במים קרים
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1/2 פלפל ירוק חריף
1 בצל לבן גדול
3 שיני שום
1 כף טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
תרסיס שמן זית
אפשרות: 1 כף קמח
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בתרסיס שמן.
- טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס למרקם גרגירי ומעבירים לקערה.
3 .טוחנים יחד במעבד מזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, הפלפל החריף, הבצל, השום, הטחינה ושמן הזית, עד שנוצרת תערובה די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס. - מוסיפים את הסודה לשתייה, המלח והכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח (אבל לא יותר – התערובת אמורה להיות רכה מאוד)
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים. מניחים בתבנית ומרססים במעט שמן.
- אופים במשך 20 דקות, עד שהפלאפלים מעט מזהיבים ומקבלים מעטה פריך.
ערכים קלוריים לכדור: 16 קלוריות, 79 מ”ג נתרן
דייסת כוסמת
מרכיבים:
3 כפות כוסמת
1.25 כוסות מים
1/2 כוס חלב שקדים
1 כף חמוציות
1 כפית מולסה
1/4 כפית קינמון
הוראות הכנה:
- במחבת יבשה קולים את הכוסמת על להבה גבוהה כ-2-3 דקות, עד שמתחילים לשמוע קולות של פצפוץ.
- מוסיפים מים, חלב וקינמון ומבשלים במשך 15 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את המולסה והחמוציות, ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
ערך תזונתי: 214 קלוריות, 33 מ”ג נתרן, 1 מנות דגן, 0.75 מנות פרי, 0.5 מנות אגוזים וקטניות, 0.3 מנות ממתקים.
שקשוקה טבעונית
מרכיבים:
1 פלפל אדום בינוני
1 עגבניה בינונית קצוצה
1/2 בצל בינוני קצוץ
50 גרם טופו מפורר
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן לטיגון
תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, כמון.
ערך תזונתי: 213 קלוריות , 108 מ”ג נתרן, , 2.5 מנות ירק, 0.5 מנות אגוזים וקטניות, 1 מנות שומן.
דייסת קינואה
רכיבים:
6 כפות קינואה מבושלת
1 בננה גדולה חתוכה
0.5 כוס אוכמניות
2 כפיות ממרח שקדיה
קורט קינמון
1 כוס מים
הוראות הכנה:
- מבשלים את הקינואה עם המים, הפירות והשקדייה כ – 10 דקות על אש נמוכה.
- טוחנים עם מוט בלנדר ומוסיפים מים לפי הצורך.
- מגישים חם עם אבקת קינמון.
ערך תזונתי: 454 קלוריות, 13.6 מ”ג נתרן, 2 מנות דגן, 2.5 מנות פרי, 2 מנות שומן.