המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 15 דקות
זמן בישול : שעתיים וחצי
סה”כ זמן : שעתיים ו45 דקות
המתכון מתאים ל 8 מנות.
חומרים
- תרסיס שמן ירקות או תרסיס שמן זית
- 700 גרם גוש בשר בקר דל שומן -כתף מרכזית, או צלי כתף (פוליקה)- שהוא נתח שמן יותר
- ¼ פלפל שחור לפי הטעם
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- 2 כוסות חצילים חתוכים לקוביות קטנות ( כ 300 גרם)
- 2 קישואים בינוניים פרוסים לטבעות
- 5 עגבניות שרי קצוצות
- 300 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית אורגנו
- 1 שן שום בינונית כתושה
- 1 עלה דפנה
- ¼ כפית בזיליקום יבש
- 220 גרם פסטה לפני בישול
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 250
- חלבון - 24 גרם
- פחמימות - 32 גרם
- כולסטרול - 44 מ"ג
- מלח - 70 מ"ג
- שומן - 4 גרם
- שומן רווי - 1 גרם
- poly - 0.5 גרם
- mono - 1.5 גרם
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
לשמן סיר כבד בתרסיס שמן הזית. לזרות פלפל על הבשר, להכניס את גוש הבשר לסיר ולהשחים אותו היטב מכל הצדדים כ 10 דקות.
להוסיף לסיר את שאר המרכיבים, חוץ מאשר את הפסטה.
לבשל מכוסה במשך ½ 2 שעות או עד שהבשר רך מאוד.
להכין את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה להשמיט את המלח ואת השמן.לסנן את הנוזלים.
בינתיים, להוציא את גוש הבקר מהקדירה. לחתוך לפרוסות דקות עם כיוון הסיבים ואז לחתוך לרצועות דקות. להוציא את עלה הדפנה מהרוטב.
לסדר את הפסטה על צלחות הגשה ,מעליה את רצועות הבשר ומעל לצקת את הרוטב.