המתכון מתאים לשלב 1, שלב 2, שלב 3.
זמן הכנה : 15 דקות
זמן בישול : 9 דקות
סה”כ זמן : 24 דקות
המתכון מתאים ל 4 מנות.
ניתן להכין מנה זו גם עם דג סלמון
חומרים
- 2 כפות פטרוזליה טרייה
- 2 כפות קמח תירס
- מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
- 2 תפוזים גדולים
- ½ 1 כוסות מיץ תפוזים
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 פרוסות סטייק טונה ( בעובי ½ 2 ס"מ, 170 גרם כל פרוסה)
- 4 כפיות שמן זית
חוחומרים לרוטב
- 2 תפוזים גדולים
- ½ 1 כוסות מיץ תפוזים
- 2 כפות יין לבן יבש (לא חובה)
- 2 כפות קורנפלור
ערכים תזונתיים
- קלוריות - 400
- חלבון - 41 גרם
- פחמימות - 28 גרם
- מלח - 70 מ"ג
- שומן - 13 גרם
- שומן רווי - 3 גרם
אופן ההכנה:
לקלף תפוזים ולחלק אותם לפלחים. להרתיח בסיר קטן, על להבה בינונית -גבוהה את מיץ התפוזים, היין (אם משתמשים), והקורנפלור תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך. כ 2 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את פלחי התפוזים. להניח בצד. לשמור את הרוטב חם.
לערבב את הפטרוזליה, קמח התירס, המלח והפלפל. לצפות היטב בתערובת הזו את סטייק הטונה משני הצדדים.
לשמן מחבת כבדה ב 2 כפות שמן זית. לחמם על להבה בינונית עד שהשמן מתחמם אך לא נשרף. לצלות את נתחי הטונה כ 2-3 דקות מכל צד עד למידת העשייה הרצויה (לשים לב לא לייבש את הטונה, מידת העשיה הרצויה היא מדיום-ריר).להוסיף את 2 כפות השמן הנותרות לפני שהופכים את הטונה במחבת. להגיש עם הרוטב.