כחול
כמות:

8 מנות |

זמן הכנה:

15 דקות |

זמן בישול:

20-25 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


מנה מיוחדת זו ניתנת להכנה מוקדמת וכל שנותר הוא לאפות אותה ממש לפני הארוחה.

חומרים:

תרסיס שמן ירקות
800 גרם ברוקולי טרי

לרוטב:
2 כפות מים
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
1/4 כוס קמח
1 כוס חלב 1% שומן, (או 1 כוס מים)
2 כוסות מים (נוספים)
1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1 כף בזיליקום טרי חתוך דק או 1 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית מלח (רצוי אפילו פחות)
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית פלפל לבן
1 כוס קרוטונים לא מתובלים
2 כפות אגוזי מלך קלויים במחבת או בתנור ללא שמן, שבורים לחתיכות קטנות.


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 200 מעלות.
לשמן קלות בתרסיס השמן תבנית בגודל 35x25x5.

לקלף את גבעולי הברוקולי שנראים קשים. לחתוך לחתיכות של כ- 10 ס"מ. לאדות כ- 4 דקות. לסדר את הברוקולי בתבנית בשתי שורות ולהניח בצד.

לחמם במחבת בגודל בינוני, על להבה בינונית – גבוהה, 2 כפות מים, להוסיף בצל, פלפל אדום ולאדות 2-3 דקות, עד שהבצל רך.

לערבב בקערית קטנה את כוס החלב (או כוס המים) והקמח. להוסיף את התבלינים: מלח, פלפל לבן, בזיליקום ואגוז המוסקט.

לשפוך את התערובת החלב ועוד 2 כוסות מים, לתערובת הבצל שבמחבת. להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך. לשפוך את הרוטב מעל הברוקולי שבתבנית.

בקערה קטנה לערבב את הקרוטונים ואגוזי המלך ולפזר מעל הברוקולי והרוטב.

לאפות במשך 20-25 דקות או עד שהרוטב מבעבע והברוקולי מוכן במידת העשיה הרצויה.

לפזר מעל הברוקולי המוכן את גבינת הפרמזן ולהגיש.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 110 נתרן: 194 מ"ג