כחול
כמות:

8 מנות |

זמן הכנה:

15 דקות |

זמן בישול:

2.5 שעות |

מתאים לתפריט:

כחול


מנה שאינה מביישת ארועים מיוחדים. התבשיל מתאים לסוגי פסטה שונים - פסטת צדפות, פנה ועוד.

חומרים:

תרסיס שמן ירקות או תרסיס שמן זית

700 גרם גוש בשר בקר דל שומן -כתף מרכזית, או צלי כתף (פוליקה) – שהוא נתח שמן יותר

1/4 כפית פלפל שחור לפי הטעם

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 כוסות חצילים חתוכים לקוביות קטנות (כ- 300 גרם)

2 קישואים בינוניים פרוסים לטבעות

5 עגבניות שרי קצוצות

300 גרם עגבניות מרוסקות

1 בצל קצוץ

1 כפית אורגנו

1 שן שום בינונית כתושה

1 עלה דפנה

1/4 כפית בזיליקום יבש

 

220 גרם פסטה לפני בישול

2 גבעולי סלרי חתוכים


אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל- 180 מעלות.

לשמן סיר כבד בתרסיס שמן הזית. לזרות פלפל על הבשר, להכניס את גוש הבשר לסיר ולהשחים אותו היטב מכל הצדדים  כ- 10 דקות. להוסיף לסיר את שאר המרכיבים, חוץ מאשר את הפסטה.

לבשל את הבשר מכוסה על להבה בינונית במשך שעתיים וחצי או עד שהוא רך מאוד (הבשר מגיר נוזלים).

להכין את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, להשמיט את המלח ואת השמן. לסנן את הנוזלים.

בינתיים, להוציא את גוש הבקר מהקדירה.

לחתוך לפרוסות דקות עם כיוון הסיבים ואז לחתוך לרצועות דקות. להוציא את עלה הדפנה מהרוטב.

לסדר את הפסטה על צלחות הגשה, להניח מעליה את רצועות הבשר ומעל לצקת את הרוטב.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 259 נתרן: 70 מ"ג