כחול
כמות:

6 מנות |

זמן הכנה:

15 דקות |

זמן בישול:

כ- 40 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


פילאף יכול להיות עשוי מבורגול, חיטה או גריסים, אך לעיתים קרובות הכוונה לפילאף אורז.
מרכיבי הפילאף מגוונים: ניתן להכינו עם פירות יבשים ותבלינים מתוקים, אך אפשר גם עם ירקות ועשבי תיבול.

חומרים:

12 חצאי משמש יבש
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 כוס אורז יסמין או אורז פרסי
1/4 כפית חוויג'
מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2.5 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל מלח (ראה מתכון מספר 34)
1/2 כוס צימוקים זהובים
1/3 כוס שקדים קלויים (קלייה בתנור או במחבת ללא שמן)
1 עלה רוזמרין טרי לקישוט


אופן ההכנה:

לחתוך את המשמש לרצועות דקות (בערך 1/3 כוס)

לטגן בכף שמן זית את הבצל, האורז, החוויג', המלח, והפפריקה המתוקה כ- 8 דקות .

להוסיף לסיר את מרק העוף הצח מופחת המלח, את הצימוקים, השקדים והמשמש ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לבינונית – נמוכה.

לכסות ולבשל עד שהנוזלים מתאדים כ- 25 דקות. להסיר מהאש ולהמתין 5 דקות. לערבב עם מזלג בעדינות.

לקשט עם ענף הרוזמרין.

גיוונים לאורז פילאף:

ניתן להשתמש בכוס אחת של אורז מלא, במקום האורז הלבן. לטגן 1 פלפל ירוק עם האורז והבצל ולהוסיף 2 כפיות טימין טרי וכפית אחת רוזמרין טרי, במקום החוויג'. להשתמש ב- 1/3 כוס פקאנים קלויים שבורים לחתיכות קטנות במקום הצימוקים, השקדים והמישמש.

הערה: קליית האגוזים והשקדים תעשה ללא שמן. אפשר לקלות בתנור או במחבת.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 250 נתרן: 75 מ"ג