כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

5 דקות |

זמן בישול:

כ- 15 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


מנה יפה כתוספת או מעל בשר.

חומרים:

2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצלצלי שאלוט או בצל סגול קצוץ דק
500 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כף פטרוזליה קצוצה דק
מעט מאוד מלח


אופן ההכנה:

לטגן את הבצל בשמן הזית תוך ערבוב מתמיד, במשך כמה דקות עד שמזהיב.

להוסיף את הפטריות והיין. להנמיך את הלהבה ולבשל עם כיסוי במשך 7-9 דקות.

להגביר את הלהבה ולבשל לא מכוסה כ- 5-6 דקות נוספות, או עד שהנוזלים מתאדים.

להגשה, לערבב את הפטרוזליה ואת הפלפל ולזרות מעל התבשיל.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 88 נתרן: 46 מ"ג