4 מנות |
זמן הכנה:10 דקות |
זמן בישול: 10 דקות | מתאים לתפריט: כחולמנת הגשה: 115 גרם עוף ו- 115 גרם סלסת פירות
1/2 כוס משמש טרי חתוך לקוביות קטנות,
אפרסקים, או נקטרין (ראה הערה בהמשך)
1 עגבניה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
1/4 כפית שום כתוש
500 גרם עוף ללא עצמות, ללא עור ונקי משומן
אופן ההכנה:
ניתן להכין את סלסת הפירות עד 24 שעות מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה רצוי להביא את הפירות לטמפרטורת החדר על מנת שטעם הפירות יהייה במיטבו.
לחמם את הגריל שבתנור.
לערבב בקערה בינונית את כל החומרים, חוץ מאשר את העוף.
לשטוף את העוף ולייבש.
להניח את העוף על תבנית רשת שמיועדת לגריל, למקם את התבנית במרחק של 10-13 ס"מ מהחום ולצלות כ- 5 דקות או עד שהעוף שחום קלות.
להפוך את העוף ולצלות כ- 5 דקות נוספות, או עד שהעוף רך ומוכן לאכילה. להגיש עם סלסת הפירות.
הערה: אם לא ניתן להשיג פירות טריים, אפשר להשתמש במשמשים או אפרסקים מקופסת שימורים.
ערכים תזונתיים למנת הגשה: