כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

5 דקות |

זמן בישול:

35 דקות |

|

זמן הכנה במיקרוגל:

14-16 דקות

מתאים לתפריט:

כחול


מנת הגשה: כרע אחת בכל מנה וכפית אחת של רוטב

חומרים:

4 כרעיים (כ- 700 גרם), ללא עור, נקי משומן
2 כפות רוטב סויה מופחת מלח
2 כפות חומץ יין או חומץ תפוחים
2 כפות דובדבנים יבשים או מיץ תפוזים
1 כפית שמן שומשום
1 כפית דבש
1/2 כפית שום מעוך

לרוטב
1 כף מיץ תפוזים או מים
1 כף קורנפלור


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות,לשטוף את העוף ולייבש. להניח בשכבה אחת בתבנית מזכוכית.
לערבב בקערית קטנה את רוטב הסויה,
החומץ, שמן השומשום, הדבש ואת השום.
לשפוך מעל העוף. להכניס לתנור, ללא כיסוי ל- 30 דקות או עד שהעוף רך וזהוב. להוציא את העוף מהתבנית ולשמור בצד חם.

לשפוך את הרוטב שנשאר בתבנית לסיר קטן. לערבב יחד בצלוחית קטנה את מיץ התפוזים והקורנפלור ולשפוך לסיר שבו נמצא הרוטב.
לבשל את הרוטב שבסיר על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא מסמיך (3-5 דקות). לצקת את הרוטב מעל העוף ולהגיש.

הכנה במיקרוגל
להכין כפי שמוסבר קודם. לכסות את תבנית הזכוכית בפלסטיק מאוורר או בניילון נצמד שחורר במספר מקומות. לבשל ב- 100% עוצמה 6-7 דקות. לסובב את התבנית המכוסה ½ סיבוב, ולהמשיך לבשל עוד 6-8 דקות, או עד שהעוף רך ומוכן לאכילה. להוציא את העוף ולשמור חם.

להעביר את הרוטב שנוצר בתבנית לכוס מזכוכית. בקערה קטנה לערבב יחד את מיץ התפוזים והקורנפלור. להוסיף זאת לרוטב שנוצר מהעוף. לבשל במיקרוגל ללא כיסוי, בעוצמה מקסימלית למשך 1-2 דקות, או עד שהרוטב מסמיך ומבעבע, לערבב כל 30 שניות.

לצקת את הרוטב על העוף ולהגיש.

טיפים לבישול
כשהמתכון דורש דובדבנים, אין להשתמש בדובדבנים מבקבוק מוכן שנרכש במרכולים.
הבקבוקים המוכנים מומלחים מאוד, ובינם לבין טעם הדובדבנים הקשר רופף מאוד.
עדיף להשתמש בפרי האמיתי, או כתחליף ניתן להשתמש במים או במיץ פירות.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 133 נתרן: 346 מ"ג