כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

5 דקות |

זמן בישול:

15-20 דקות |

|

זמן הכנה במיקרוגל:

6-8 דקות

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

500 גרם חזה עוף או חזה הודו ללא עצמות וללא עור
1 כף חרדל דיז'ון חלק או עם גרגירים
2 כפיות לימון או ליים
1/2 כפית שום כתוש
1/8 כפית פלפל שחור

* במנה זו אפשר להשתמש בתערובת הלימון – חרדל על חלקי עוף שונים כגון: חצאי חזה עוף ללא עור, כרעיים או רגליים, ללא עור ונקיים משומן. במקרה של שימוש בחלקים אלו, יש להאריך את משך הבישול, עד שהעוף רך ומוכן.


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות, לשטוף את העוף ולייבש. בקערה קטנה לערבב את כל החומרים, חוץ מאשר את העוף. להניח את העוף בשכבה אחת בתבנית זכוכית. למרוח את תערובת החרדל מעל העוף.
לבשל לא מכוסה, 15-20 דקות או עד שהעוף רך ומוכן לאכילה.

הכנה במיקרוגל:
להכין כפי שמוסבר קודם. לסדר את העוף בשכבה אחת בכלי שמתאים למיקרוגל, כך שחלקי העוף העבים יותר יהיו קרובים לשולי התבנית.
לכסות בנייר אפיה ולבשל בעוצמה מקסימלית למשך 3-4 דקות. לסובב את הכלי ולהמשיך לבשל עוד 3-4 דקות, או עד שהעוף רך ומוכן לאכילה.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 137 נתרן: 104 מ"ג