כחול
כמות:

10 מנות |

זמן הכנה:

כ- 15 דקות |

זמן בישול:

כ- 35 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
1/3 כוס שמן רגיל
1/2 כוס סוכר חום כהה
1 ביצה (או 100 גרם רסק תפוחים, או חצי תפוח גדול מרוסק)
1/2 כוס קקאו איכותי (לא ממותק)
1 כוס קמח (אפשר חצי כוס קמח ועוד חצי כוס קמח כוסמין)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק (או שוקולד חלב)


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לשמן תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ולהניח בתוכה רצועת נייר אפייה.
למעוך היטב את הבננות ולהעביר לקערה גדולה.

להוסיף את הסוכר והשמן ולערבב היטב.

להוסיף את הביצה או רסק תפוחים ולערבב.

להוסיף את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי).

להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב קלות.

לשפוך את הבלילה לתבנית האפיה ולאפות כ- 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 200 נתרן: 12 מ"ג