כחול
כמות:

3 מנות |

זמן הכנה:

כ- 15 דקות |

זמן בישול:

כ- 10 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

1 חבילה (200 גרם) של אטריות שעועית
1 חבילת טופו (300 גרם) חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
1 כף שמן קנולה
2 כפות שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה דל נתרן (קיקומן)
2 כפות סוכר
2 גבעולים של בצל ירוק חתוך דק
1 סלק מבושל בואקום מגורד גס
1 גזר מגורד גס
כפית שטוחה (2 גרם) פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

מניחים את האיטריות בקערה ומכסים במים רותחים ל-5 דקות. מסננים היטב.
במחבת מקפיצים את הטופו כ-2 דקות עם שמן קנולה וכפית שמן שומשום.
בכלי קטן מערבבים ביחד שום, כוסברה, שארית שמן השומשום, סויה, סוכר ופלפל שחור. מערבבים היטב עד שכל הסוכר התאחד עם הרוטב.
מכניסים לתוך קערה את הירקות, הטופו, איטריות השעועית (חותכים אותן באמצע ושוב באמצע), יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 560 נתרן: 428 מ"ג