כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

15 דקות |

זמן בישול:

כ- 9 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


חומרים:

סטייק הטונה:
2 כפות פטרוזליה טרייה
2 כפות קמח תירס
מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
1/4 כפית פלפל שחור
4 פרוסות סטייק טונה (בעובי 2.5 ס"מ, 170 גרם כל פרוסה)
4 כפיות שמן זית

רוטב:
2 תפוזים גדולים
1.5 כוסות מיץ תפוזים
2 כפות יין לבן יבש (לא חובה)
2 כפות קורנפלור


אופן ההכנה:

לקלף תפוזים ולחלק אותם לפלחים. להרתיח בסיר קטן, על להבה בינונית – גבוהה, את מיץ התפוזים, היין (אם משתמשים) והקורנפלור, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך, כ- 2 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את פלחי התפוזים. להניח בצד. לשמור את הרוטב חם.

לערבב את הפטרוזליה, קמח התירס, המלח והפלפל.
לצפות היטב בתערובת זו, את סטייק הטונה משני הצדדים.

לשמן מחבת כבדה ב- 2 כפות שמן זית. לחמם על להבה בינונית, עד שהשמן מתחמם אך לא נשרף.

לצלות את נתחי הטונה כ 2-3 דקות מכל צד עד למידת העשייה הרצויה (לשים לב לא לייבש את הטונה, מידת העשיה הרצויה היא מדיום-ריר).

להוסיף את 2 כפות השמן הנותרות לפני שהופכים את הטונה במחבת. להגיש עם הרוטב.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 400 נתרן: 70 מ"ג