מנות |
זמן הכנה:|
זמן בישול: | מתאים לתפריט: כחול מרק עוף צח אמיתי שהוכן בבית, עשיר יותר בטעמו, דל הרבה יותר בתכולת הנתרן שבו ולכן שווה להשקיע בהכנתו. ניתן להשמיט את העצמות בעת הכנתו אך הן בהחלט משבחות את טעמו.
ניתן להקפיא את המרק בכלי פלסטיק אטום לשימוש עתידי, במיתקן המיועד לקוביות קרח או בשקיות נילון אטומות, ובעת הצורך להוציא את הכמות הנחוצה. ניתן להפשיר במקרר או במיקרוגל.
תרסיס שמן ירקות
2 ק"ג עצמות עוף
1 כפית שמן קנולה או תירס או ירקות
1 גזר בינוני פרוס
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן והירוק) פרוסים
1 ענף סלרי בינוני (כולל העלים) חתוך
1 בצל חתוך לרבעים
2 כוסות יין לבן יבש
4.5 – 5 ליטר מים
6-8 ענפים של פטרוזליה טריה
3 ענפים של טימין טרי
8 גרגירי פלפל שחור
1 עלי דפנה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 200 מעלות. לשמן תבנית גדולה
בתרסיס השמן ולהניח את עצמות העוף בתוכה.
להכניס לתנור לשעה אחת להשחמת העצמות. (אם ההעדפה היא למרק עוף בהיר יותר, יש לקצר את זמן ההשחמה ל 30-40 דקות).
בינתיים, לחמם סיר גדול על להבה בינונית – גבוהה.
לשפוך את כפית השמן לתוכו ולבשל את הגזר,
הכרישה, הסלרי והבצל כ- 5 דקות תוך כדי
ערבוב. לכסות את הסיר ולבשל כ- 10 דקות נוספות .
להוסיף את היין. להגביר להבה ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל עד שהיין מתאדה.
להוסיף את יתר המרכיבים כולל העצמות
המושחמות. להביא לרתיחה על להבה גבוהה.
להנמיך את הלהבה, לערבב, לכסות ולבשל
כ- 5 שעות.
בגמר הבישול לסנן את המרק ולזרוק את הירקות .
להכניס למקרר ל- 8 שעות. להסיר מלמעלה את השומן שהצטבר.
ערכים תזונתיים למנת הגשה: