4 מנות |
זמן הכנה:15 דקות |
זמן בישול: כ- 40 דקות | מתאים לתפריט: כחול1 קופסת חומוס (420 גרם) ללא הנוזלים
1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון מספר 34)
275 גרם אספרגוס נקיים וחתוכים (כ- 3 ס"מ כל חתיכה)
1 כוס אורזו או פסטה אחרת שמתאימה למרק
מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי כמה שפחות מלח)
רצועות דקות של קליפת לימון, מלימון אחד (לקישוט)
2 כפות פטרוזליה טריה קצוצה (לקישוט)
1 לימון חתוך לפלחים (להגשה)
אופן ההכנה:
להכניס לסיר את הבצל, השום ומרק העוף הצח דל הנתרן ולהביא לרתיחה. להנמיך להבה ולבשל עד שהבצל רך מאוד וגרגירי החומוס מתפרקים, במשך כ- 20 דקות .
להוציא כ- 1/3 מהמרק ולטחון בבלנדר עד שתערובת החומוס חלקה. להחזיר לתוך המרק את מחית החומוס. להגביר להבה ולבשל את המרק כך שיבעבע (אך לא ירתח). להוסיף את האספרגוס, לכסות את הסיר ולבשל עד שהאספרגוס רך, כ- 5-6 דקות .
בינתיים, לבשל את האורזו, או כל פסטה אחרת שמתאימה למרק, לפי ההוראות שעל האריזה, לדרגת אלדנטה (כך שהפסטה לא תהייה רכה מדי) .לסנן נוזלים ולהוסיף את הפסטה לסיר המרק. לתבל לפי הצורך.
לקישוט:
לערבב יחד את הלימון ואת הפטרוזליה. לשים מעל לכל צלוחית מרק, כפית מתערובת הלימון-פטרוזליה ולהגיש מיד. להציע לסועדים פלחי לימון, שהמיץ מהם ישמש כתיבול נוסף.
ערכים תזונתיים למנת הגשה: