כמות:
חומרים:
אופן ההכנה:
ערכים תזונתיים למנת הגשה:קלוריות: 148 נתרן: 416 מ"ג
7 מנות |
זמן הכנה:כ-10 דקות |
זמן בישול: כ-20 דקות חומרים: | מתאים לתפריט: כחולכגיוון למנת דג סול בגריל (ראה מתכון קודם)
עד 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
1/2 כוס חלב 1%
2 כפיות חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם (כמה שפחות מלח)
3 כפות תבלינים טריים קצוצים כדוגמת: פטרוזליה, שמיר ועירית (השילוב של פטרוזילה ועירית מומלץ במיוחד).
אופן ההכנה:
להכניס את תפוחי האדמה לסיר גדול ולכסות במים. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים. לסנן את הנוזלים.
למעוך את תפוחי האדמה למחית חלקה. להקציף לתוך המחית את 1/2 כוס החלב ואת החמאה.
להוסיף למחית תבלינים טריים ולערבב היטב.
ערכים תזונתיים למנת הגשה: