כחול
כמות:

7 מנות |

זמן הכנה:

כ-10 דקות |

זמן בישול:

כ-20 דקות חומרים: |

מתאים לתפריט:

כחול


כגיוון למנת דג סול בגריל (ראה מתכון קודם)

חומרים:

עד 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
1/2 כוס חלב 1%
2 כפיות חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם (כמה שפחות מלח)
3 כפות תבלינים טריים קצוצים כדוגמת: פטרוזליה, שמיר ועירית (השילוב של פטרוזילה ועירית מומלץ במיוחד).


אופן ההכנה:

להכניס את תפוחי האדמה לסיר גדול ולכסות במים. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים. לסנן את הנוזלים.

למעוך את תפוחי האדמה למחית חלקה. להקציף לתוך המחית את 1/2 כוס החלב ואת החמאה.
להוסיף למחית תבלינים טריים ולערבב היטב.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 148 נתרן: 416 מ"ג