כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

כ- 10 דקות |

זמן בישול:

סה"כ כ-30 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


הטעם המעודן של דג הסול מורגש היטב במנה זו. תפוחי האדמה בשילוב עם ענף הנענע ועלי התרד משווים לה מראה חגיגי במיוחד. ניתן לגוון עם דג הליבוט ובמקום עלי התרד להגיש עם פרחי ברוקולי מאודים ומחית תפוחי אדמה (ראה מתכון מספר 14)

חומרים:

4 חתיכות פילה דג סול (כ- 220 גרם כל פרוסה) נקיות מעור ושומן
900 גרם תפוחי אדמה קטנים שטופים היטב
1 ענף נענע גדול
1 כף חמאה לא מלוחה (או כף שמן זית, למתכון שאינו חלבי)
1 לימון גדול, לגרד את הקליפה ולסחוט את המיץ ממנו
450 גרם עלי תרד
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (רצוי כמה שפחות מלח)
ענף נענע טרי (לקישוט)
פלחי לימון (לקישוט)


אופן ההכנה:

לחמם את הגריל בתנור על חום גבוה. לצפות את התבנית המיועדת לגריל בנייר כסף ולהניח עליה את פרוסות הדג. להכניס את תפוחי האדמה לסיר.
לכסות במים רותחים להוסיף את ענף הנענע. לבשל עד שתפוחי האדמה רכים, כ- 15 דקות.

בינתיים, להמיס את החמאה בסיר. להוסיף לסיר את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון המגורדת. לתבל במלח (כמה שפחות) ובפלפל. למרוח את הדג בחמאת הלימון ולהכניס לתנור לכ- 5-6 דקות.
להפוך את הדג על צידו השני בזהירות, ולמרוח שוב את חמאת הלימון. להכניס לתנור ל- 5-6 דקות נוספות. בזמן שהדג ניצלה בגריל, לאדות קלות את התרד כ- 2-3 דקות. לתבל במלח (כמה שפחות), פלפל ואגוז המוסקט.
לסנן את תפוחי האדמה, לסדר בצלחת הגשה, לפזר מעליהם פלפל שחור בכמות נדיבה לערבב קלות ולקשט עם ענף הנענע.
לסדר את הדג על צלחת הגשה ולשפוך מעליו את הרוטב שהצטבר בתבנית.
להוסיף פלחי לימון ולהגיש עם התרד.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 470 נתרן: 290 מ"ג