כחול
כמות:

4 מנות |

זמן הכנה:

10 דקות |

זמן בישול:

10 דקות |

מתאים לתפריט:

כחול


מזון מאודה הוא המזון הבריא ביותר בהתייחס למחלות לב.
מנה זו נטולת שמן לחלוטין ומבוססת רק על ניחוחות הג'ינג'ר והפטרוזליה ולכן היא מאפשרת שימוש במעט שמן שומשום.

חומרים:

לדג:
2 כפות ג'ינג'ר מגורד
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית לימון מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

4 חתיכות פילה אמנון, הליבוט או דג סול (כ 140 גרם כל חתיכה)
מלח לפי הטעם (רצוי כמה שפחות)
2.5 כפיות שמן שומשום

לרוטב:
2 כפות מיץ לימון או ליים טרי סחוט
1/2 כוס מים
1 כפית קמח תירס מעורב עם 1 כף מים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:

בקערה קטנה לערבב ג'ינגר, שום, קליפת לימון ו- 1/4 כוס פטרוזיליה.

להניח את פילה הדג על משטח עבודה, כך שהצד עם העור פונה כלפי מעלה. לפזר מעל את תערובת הפטרוזיליה ולהמליח קלות.
לקפל את הפילה לחצי.

להתיז מעט שמן שומשום על הדג המקופל. להניח את הדג על מגש חסין אש.

להניח על מחבת גדולה רשת אפיה. לשים מעט מים במחבת. להביא את המים לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.

בזהירות, להניח על הרשת את המגש חסין האש עם הדג. לכסות. לאדות את הדג כ- 5 דקות, או עד שמוכן. בעזרת כף מחורצת, להוציא את הדג בעדינות לצלחת. לכסות ולשמור חם.

להכנת הרוטב:

לשפוך את נוזלי הדג שהצטברו בתהליך האידוי לסיר קטן. להוסיף את הלימון והמים ולהביא לרתיחה. לערבב פנימה את תערובת קמח התירס, לערבב היטב במשך כדקה או עד שהרוטב מסמיך. להוסיף פנימה את
הפטרוזליה. להגיש לשולחן את הרוטב בצלוחית.


ערכים תזונתיים למנת הגשה:

קלוריות: 170 נתרן: 120 מ"ג