כמות:
חומרים:
אופן ההכנה:
ערכים תזונתיים למנת הגשה:קלוריות: 248 נתרן: 35 מ"ג
8 מנות |
זמן הכנה:10 דקות |
זמן בישול: 50 דקות | מתאים לתפריט: כחול1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 ענפי סלרי בינוניים קצוצים דק
2 כוסות אורז מלא (חום) לא מבושל
2 כוסות מים
2 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון מספר 34)
2/3 כוס צימוקים זהובים
1-2 כפות קליפת תפוז בינוני מגורדת
2 תפוזים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/8 כפית אבקת ציפורן
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והסלרי בכף שמן זית, כ- 3 דקות.
להוסיף את האורז ולטגן כ- 2 דקות .
להוסיף את המים, מרק העוף הצח דל הנתרן, הצימוקים, וקליפת התפוז המגורדת. להביא לרתיחה. לערבב,להנמיך להבה ,לכסות את הסיר. לבשל במשך 40 – 45 דקות .
כשהאורז מוכן, לערבב את קוביות התפוז ואת הציפורן.
ערכים תזונתיים למנת הגשה: