מתאים ל: שלב 1, שלב 2, שלב 3

זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול: 40 דקות
סה"כ זמן: 55 דקות

המתכון מתאים ל4 מנות

מלאו כאן ליהנות מהמבצע

אישה   גבר

*מלאו פרטים לאישור התקנון , לשיחה מנציג ולאשר קבלת טיפים ניוזלטרים ומבצעים או לחילופין התקשרו 24 שעות ביממה ולא תכללו ברשימות התפוצה


חומרים

1 קופסת חומוס (420 גרם) ללא הנוזלים

1 בצל קצוץ גס

2 שיני שום קצוצות

3 כוסות מרק עוף צח בסיסי דל נתרן (ראה מתכון- מרק עוף צח בסיסי)

275 גרם אספרגוס נקיים וחתוכים (כ 3 ס"מ כל חתיכה)

1 כוס אורז או פסטה אחרת שמתאימה למרק

מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי כמה שפחות מלח)

רצועות דקות של קליפת לימון, מלימון אחד (לקישוט)

2 כפות פטרוזליה טריה קצוצה (לקישוט)

1 לימון חתוך לפלחים (להגשה)

 

 אופן ההכנה

להכניס לסיר את הבצל, השום, ומרק העוף הצח דל הנתרן ולהביא לרתיחה. להנמיך להבה ולבשל עד שהבצל רך מאוד, וגרגירי החומוס מתפרקים, כ 20 דקות.

להוציא כ 1/3 מהמרק ולטחון בבלנדר עד שתערובת החומוס חלקה. להחזיר לתוך המרק את מחית החומוס. להגביר להבה ולבשל את המרק כך שיבעבע (אך לא ירתח). להוסיף את האספרגוס, לכסות את הסיר ולבשל עד שהאספרגוס רך, כ 5-6 דקות.

בינתיים, לבשל את האורזו, או כל פסטה אחרת שמתאימה למרק, לפי ההוראות שעל האריזה, לדרגת אלדנטה (כך שהפסטה לא תהייה רכה מדי) .לסנן נוזלים ולהוסיף את הפסטה לסיר המרק. לתבל לפי הצורך.

לקישוט: לערבב יחד את הלימון ואת הפטרוזליה. לשים מעל לכל צלוחית מרק כפית מתערובת הלימון-פטרוזליה ולהגיש מיד. להציע לסועדים פלחי לימון, כך שהמיץ מהם ישמש לתיבול נוסף.

ערכים תזונתיים

כמות של מנה אחת

קלוריות 470
חלבון 22 גרם
פחמימות 87 גרם
מלח 90 מיליגרם
שומן 4 גרם
שומן רווי 1 גרם

no1-image